Recorda que tenim una cita

A quina hora havíem quedat amb aquell client? Quin seguiment li hem de fer a partir d’ara? Es tracta de dues qüestions ben habituals en la gestió del nostre dia a dia, que ens recorden de la importància de gestionar bé els nostres contactes perquè no se’ns passi cap detall per alt. Una bona xarxa de contactes és tant important com que aquesta estigui ben gestionada.

És important que els contactes que anem fent quedin reflectits més enllà de les targetes que anem obtenint. Per molt que les tinguem ordenades i ens perjurem que no les perdrem mai, no està de més que plasmem les dades en un espai que ens permeti de localitzar-les en qualsevol dispositiu i a l’hora que vulguem. Des del simple fet d’entrar un número de telèfon a l’agenda telefònica, fins a fer ús de les opcions del servidor de correu; classificar-los per categories o fer anotacions en un requadre a la part de la dreta, per tenir-ne més referències.

Tant important és tenir contactes com saber què els tens i com els organitzes.Tant important és tenir contactes com saber que els tens i com els organitzes

Una vegada els tenim controlats, és interessant poder explorar les possibilitats del Customer Relationship Management, que podríem traduir com l’administració de contactes. A la xarxa podem trobar un seguit d’eines gratuïtes i de pagament que us seran útils per a poder fer una monitorització del dia a dia d’allò que té a veure amb la vostra feina diària. Us permetrà entrar els contactes o bé importar-los des d’altres espais, planificar tasques, i, el més important i el seu valor afegit, poder especificar de quina manera heu contactat amb un client, en quin estat es troba la qüestió, o si ja heu tancat, per exemple, una reunió.

Les eines ens fan més fàcil el dia a dia, però, naturalment, hem de posar-hi de la nostra part. La importància rau en anotar sempre els canvis i tasques realitzades. Potser, d’entrada, us semblarà una tasca una mica feixuga, però arribarà el dia que us n’adonareu de la importància que té una bona organització i monitorització de les accions. Eureka! A un cop de clic, podreu consultar on-line i en qualsevol moment si demà teníem la reunió amb el client, si l’havíeu de trucar o quin és el seu correu electrònic.

Aquest post ha estat publicat al Contast de tastetscomunicatius. Tasca completada”. 

Foto text: mejoratuexitolaboral.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s