frase = (subjecte) + predicat

Avui direu que aquest títol és ben tendenciós, o fins i tot que ja ho sabeu… Doncs, us repto a què en tot un dia intenteu veure si realment seguiu aquesta premissa en totes les vostres produccions escrites (i també orals, per què no). A l’hora de donar un missatge és importantíssim tenir present qui o quina cosa fa l’acció (subjecte), quina acció fa (verb), i quins complements del verb es poden dur a terme.

tastets-contast-lletres

No és gens difícil trobar exemples que això no es compleixi en la nostra vida diària i, també, en els cartells, continguts de web, de missatges a xarxes socials, entre molts altres. Quan vulguem escriure alguna cosa, el primer és saber què volem dir, qui fa l’acció, quina és l’acció i quins són els seus complements. Després, hem d’estructurar aquesta frase i aquí està el quid de la qüestió: moltes vegades volem fer escrits massa complicats; és molt millor un subjecte, un verb i un complement, perquè d’aquesta manera el missatge arribarà més ràpidament al teu interlocutor. I si aquesta persona és un client o clienta o un futur client, és una bona manera d’arribar-hi millor, no?

Així, recordeu, és preferible fer produccions senzilles però efectives, que no pas llargues i complicades que no arribin a la vostra clientela. Va en benefici vostre, com sempre!

Deixa un comentari